[Novum projektzárás 2018]

2018. 07. 15.

A Novum magazinműsor elmúlt 2017.12.21-2018.07.15. közti projektje befejeződött.

(Projektazonosító: ED_17-1-2017-0017 számú projekt)

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap 26 M Ft-os 100%-os mértékű támogatása 28 x 26 perc adás elkészítését tette lehetővé a Pegazusfilm Kft-nek.

A fiataloknak szóló televíziós sorozatunk továbbra is a hazai tudományos élet egyik meghatározó médiuma kívan maradni. Az elmúlt esztendőben folytattuk a MTA Lendület kutatócsoportjainak bemutatását, a hazai innováció és kutatás-fejlesztés eredményeinek népszerűsítését. Bemutattuk a hazai kutatóhelyek tudományos munkáját, számot adtunk az egyetemi kutatóhelyeken folyó kutatásokról, népszerűsítve ezzel a fiatal tudósok, feltalálók munkáját. Folyamatosan beszámoltunk a kormány pályázati rendszerében támogatott kutatók és kutatóhelyek munkájáról, pályázati felhívásokat tettünk közzé és bemutattuk az eredményes pályázókat. A sorozat folyamatosan kiemelt figyelmet fordít a természettudományos életpálya népszerűsítésére (kutatói, mérnöki és innovatív vállalkozói pálya, Startup-ok) és egyes csoportok (fiatal feltalálók, nők a tudományban) eredményeinek példaértékű bemutatására. A különböző konferenciákról és díjátadásokról szóló tudósításainkat minden esetben egy-egy figyelemfelkeltő új találmány bemutatásával tettük még izgalmasabbá. Műsorainkban figyelemmel kísértük a nemzetközi, főként európai együttműködésben résztvevő hazai kutatóhelyek és szakmeberek munkáját.

Adásaink az MTVA M5 és a Duna World csatornáján jelentkeznek, és természetesen bármikor elérhetők a műsor honlapján, a http://novumtv.hu/adasaink oldalon.

A sikeres munka eredményeképp tervezzük a Novum további megejelentetését.

Budapest, 2018. július 15.

<< Vissza a többi hírhez
Hozzászóláshoz jelentkezz be!